Omplaceringar

Omplacering

______________________________________________________________

Nu söker Jack ett nytt hem. (SE47534/2015 Black Blossom Mr Dustin)

Jack är en kärleksfull familjemedlem som fungerat bra i familjen. Det som ställt till det är att han vid ung ålder, vid ett par tillfällen blivit påhoppad av andra hundar, varav ett tillfälle lite värre. Det har gjort att hans stresströskel är låg vid flera möten, hundar, cyklar mm. Vi har efter bästa förmåga försökt jobba med detta utan att lyckas riktigt bra även om det gått framåt. Han har vid några tillfällen markerat mot några av våra gäster, främst barn. När miljön är lugn fungerar Jack bra men när det blir mycket spring blir han väldigt stressad. Eftersom vi har fyra barn med ständiga besök känns det som att vi inte kan få till den miljö som Jack mår bra i. Vi har fått råd att ge Jack ett eget space och börja träna utifrån det. Problemet är att vi oftast inte är hemma när barnen kommer hem från skolan med kompisar och att behöva hålla Jack undan hela tiden känns inte rätt för honom. Vi har haft problem i början med att Jack smet, vi har efter det tränat mycket inkallning och det är idag mycket bättre. Vi fick även rådet att kastrera honom för att få ner stressnivån, det är gjort och stressnivån är lite lägre men han behöver bli stärkt och tränad i möten i alla slag. Vi får helt enkelt inte till den miljön som behövs pga familjesituationen och hoppas innerligt att Jack kan få komma till ett hem som har möjligheten att ge honom detta.

Hanna och Daniel Back, Mora
Tel. 0705250433
hanna_sall83@hotmail.com
_________________________________________________________________________

Nu söker Mitzi ett nytt hem. (SE22793/2010 Henova Annami-Ofi). 

Mitzi är en tik på strax över 8 år (född 2010-03-26), hon är en mysig hund som gillar att vara i skogen och ligga still i trädgården.
Hon har svårt för män, kan göra ”utfall” hoppar och skäller, mer info om det kan fås via närmare kontakt.
Hon bor idag med 2 hundar och 2 katter och de funkar bra.
Vid seriöst intresse ring gärna.

Alexander Lilja, Ström 716, 47393 Henån
Tel. 0704086458
alexander-lilja@hotmail.com


Pirak söker nytt hem. (SE52001/2016 Bengtshedens Denilo)

Pirak är underbar och snäll på alla vis. Han trivs bra ihop med barn men blir stressad i stökiga och bullriga miljöer. Starka vallegenskaper gör att den då kan nafsa husse eller annan person som står i dess närhet då den inte kan behärska sig. Då ägaren är min späda mor på 82 år så klarar hon inte av hunden, stark som den är.

Den miljö Pirak vistas i är inte heller idealiskt då det är villaområde i tätort. Hunden behöver öppnare ytor och starkare ledarskap än min mor kan erbjuda. Pirak är 2,5år och bor på Sollerön i Mora Kommun. (Texten ovan är från sonen till ägaren)

(Texten nedan är uppdaterad av  ägaren 190419)
Pirak finns redan beskriven och flera har hört av sig. Eftersom jag vistats utomlands en tid har inget beslut tagits. Men nu är jag hemma och redo att hitta en mysig familj till fina Pirak. Han tycker om barn, är kelig men också en känslig och rädd vovve för bl.a maskiner såsom fyrhjulingar, traktorer etc. Han har blivit väldigt skrämd och stressad av just sådana. Han är en utmärkt spårhund och bedöms av hundpsykologer som en väldigt ren finsk lapphund med de mest ursprungliga egenskaperna dessa hundar har. En intelligent hund som behöver mental träning och gillar att vara ute. Välkommen att kontakta mig.

Berit  Stenberg
naverboden@telia.com
Tel. 070-343 98 02

_______________________________________________________________________