Ute i landet

Här annonseras evenemang, träffar, promenader och annat liknande som händer ute i landet. För att annonsera skicka ett meddelande via formuläret under kontakta oss.


Norra Sverige


Mellersta Sverige

Hundmötesworkshop med svenska lapphundklubbens områdesgrupp Östra i Uppsala 24/3 kl 13.30 – 16.00

Områdesgruppen östra bjuder in medlemmarna i Svenska Lapphundklubben SLK, Svenska Rasklubben för Finsk Lapphund SRFL, Svenska Rasklubben för Lapsk Vallhund SRLV och Svenska Rasklubben för Svensk Lapphund SRSL till en hundmötesworkshop inklusive hundpromenad.

Workshoppen hålls av Stéphanie Sundström från Dogotunity. Hon är utbildad hundinstruktör samt hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap med fördjupning inom blygerhundar och berikning.

Vi möts söndag 24/3 kl 13.30 på fotbollsplanen/gräsmattan bredvid Norby Soldattorpet i Uppsala (Koordinater: 59.83455339478508, 17.60692470446735), där det finns parkering.
Hundarna lämnas i bilen under det första passet, som är ett teoripass. Därefter hämtas hundarna i lugn och ro från bilarna och vi tränar på hundmöten.
Sedan tar vi en paus. Ta med fika för den.
Efter pausen går vi en promenad på ungefär 45 minuter där vi övar på att gå lugnt och avslappnad i grupp. Stéphanie följer med och ger tips och råd, och bjuder in på någon liten övning på vägen. Träffen slutar kl 16.00.

Kostnad: 250 kr per ”hundfamilj” som betalas direkt till Dogotunity inom att boka Hundmötesworkshopen för Svenska Lapphundklubben. Medlemskap i klubben är ett krav.
Anmälan görs direkt till dogotunity: https://dogotunity.com/tjanster/kursutbud/Hundmotesworkshop-for-Svenska-Lapphundklubben-p634145645
Ansvarig kontaktperson från SLK: Dorothea Ledinek

Under hundmötesträningen är det viktigt att en arbetar med en hund per person, är ni flera i familjen kan ni givetvist arbeta med fler hundar.
Vi kommer gå genom

  • Hundens kroppsspråk
  • Hundens naturliga möten
  • Olika verktyg för att stötta hunden
  • Utökad förståelse i er egen problematik
  • Hundmöten i praktiken

Då vi arbetar intensivt är det viktigt att ta med mycket belöning och vatten till hundarna.
När du bokat din plats kommer du inom 48 timmar att få en bekräftelse till din mail.

Äventyr i Vårsta med Svenska Lapphundklubbens områdesgrupp östra 20/4 2024 kl 10.00

Häng med på äventyrsbana i Vårsta. Låt din hund spåra upp en massa vilda djur i en blodad bana på ca 1500 meter. Är du erfaren eller nybörjare, spelar ingen roll, alla kan delta. En trevlig dag för umgänge och samvaro för alla tre raserna. Plats: Vinterskogens naturreservat i Vårsta.

När: 20 april från kl 10:00 Kostnad: 300:- då ingår korv och dricka till dig, och köttbulle till din hund. Ta gärna med lite extra fika, för dagen kan bli lång och trevlig. Arrangerar gör som vanligt, Viltspårarna i Södertörn AB.

Anmäl till anncha0117@gmail.com

Hjärtligt välkomna !


Södra Sverige