Beteende- och personlighetsbeskrivning hund – BPH

Svenska Kennelklubbens officiella mentalbeskrivning BPH finns på fler och fler orter i landet. Syftet med denna beskrivning är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Svenska Kennelklubben har även tagit fram ett BPH-uppfödardiplom för att premiera de
uppfödare som både deltar på BPH med de egna hundarna och uppmuntrar valpköpare att gå BPH-banan med sina hundar. En uppfödare kan tilldelas obegränsat antal BPH-uppfödardiplom men samma hund kan bara ingå på ett diplom. Både hundar som genomfört BPH med eller utan skott kan ingå i samma diplom, men de måste vara av samma hundras.


Planerade BPH


21 September 2018

Work for Fun, Blädingen Ängsgården 1, Alvesta

Totalt finns 11 platser, vilka i första hand är för medlemmar i Svenska Lapphundklubben med finsk lapphund. Det behöver komma in minst 7 anmälningar för att BPHt ska genomföras.

Dagen börjar klockan 08.00 och samtliga beskrivningar filmas.
När alla beskrivningar är genomförda återsamlas deltagarna för mat och filmanalys av dagens beskrivningar tillsammans.

Kostnad?
Kostnad för en förare med en hund är 950 kr. Givetvis är två ägare till en hund välkomna, men då blir kostnaden 1150 kr. (Med andra ord 200 kr per ägare för mat och filmanalys.)
I första hand gäller en hund per förare. Finns platser kvar vid anmälans utgång, kan samma förare gå med flera hundar. Kostnaden är 750 kr per hund.

Mat som serveras?
– Ängsgårdens grillade högrevsburgare med tillbehör
– Bön och fetaostsallad finns som vegetariskt alternativ

Anmälan
Anmälan är bindande!
Det behöver komma in minst 7 anmälningar för att BPHt ska genomföras. Anmälan görs till iw.workforfun@gmail.com med en kopia till finsklapphund@slk.nu.
I rubriken anges BPH och datum. Övriga uppgifter ni anger i anmälan är: Ert namn, medlemsnummer i SLK, hundens reg.nr. och registrerat namn samt telefonnummer.

PM och faktura kommer att skickas ut till den mailadress anmälan är gjord ifrån, fakturan ska vara betald senast 2 veckor innan beskrivningen.
Alla hundar som genomfört BPH har möjlighet att köpa en rosett för 75 kr på plats, betalning sker via swish.
Anmäl ska vara oss tillhanda senast 27 augusti 2018.